18 Ekim 2014 Cumartesi

En Yetenekli 15 Türk Futbolcu

1-Arda Turan

Galatasaray'dan Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu olarak ayrılan Arda, Atletico'da futboluna çok şey kattı.Takımı şampiyonlar ligi finali oynadı,ve La Liga'yı kazandı.Milli maçlarda da Arda kalitesini belli ediyor.Türkiye'nin şu anda ki en iyi futbolcusu.




2-İlkay Gündoğan

İlkay Almanya milli takımını tercih etse de Türk kökenli bir oyuncudur.Arda gibi şampiyonlar ligi finalinde forma giymiş ve bir de gol atmıştır.Tüm dikkatleri üstüne çeken İlkay adı Real Madrid ile anılırken şanssız bir sakatlıkla sahalardan uzun süre uzak kaldı.Geçtiğimiz hafta sahalara dönen İlkay ilk maçında golünü attı.


3-Mesut Özil

Real Madrid ve Almanya milli takımında ortaya koyduğu performansla 3.sırayı hakediyor Mesut Özil. Ancelotti onu bu başarılı performansına rağmen onu Real Madrid'den göndermiş,oyuncuyu Arsenal tarihinde ödediği en yüksek bonservis bedeliyle kadrosuna kattı.Arsenal'da fırtına gibi başlayan Mesut Özil sonra form düşüklüğü yaşadı sebebi gece hayatına düşkünlüğü gösteriliyor.

  4-Semih Kaya

Kariyeri şanssız sakatlıklarla dolu olan Semih, Fatih Terim'in süpriz bir şekilde şans vermesini en iyi şekilde değerlendirerek kariyerinde yeni bir sayfa açtı.Galatasaray'ın vazgeçilmez isimlerinden Semih Kaya, Avrupanın dev kluplerinin radarında.Genç yaşına rağmen büyük bir tecrübeye sahip Semih Kaya.kendini daha da geliştirecek ve avrupanın en iyi stoperlerinden biri olacaktır.









5-Selçuk İnan

Trabzonspor'da yıldızını Şenol Güneş'le parlatan Selçuk İnan.Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusu olarak kabul ediliyor.Galatasaray'ın 2 şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olan Selçuk İnan  taraftarlar tarafından yerli Xavi olarak adlandırılıyor.Frikik ustası olan Selçuk,Galatasaray'da son dönemlerde form düşüklüğü olsa da en kısa zamanda yeteneklerini
                                                                                     hatırlayacaktır.


6-Emre Belözoğlu

Türkiye'nin yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan olan Emre.Çok genç yaşta Galatasaray'la profesyonel hayatına başladı.Avrupa kariyerinden sonra olaylı şekilde Fenerbahçeye imza atan Emre dikine oyunuyla,klas sol ayağıyla,hırsıyla oynadığı her takımda öne çıkmıştır.



7-Nuri Şahin

Genç yaşına rağmen Dortmun,Real Madrid,Liverpool gibi takımların formasını giyen Nuri,Türkiye'nin çok şey beklediği isimlerden biri.Dortmund da rüya kariyerinin ardından Real Madrid'e imza atan genç oyuncu şanssız bi sakatlıkla Real Madrid formasından koptu,Liverpool'da da istediği ivmeyi yakalayamayan genç oyuncu Dortmund'a geri döndü.Sakatlıklarla boğuşan Nuri eski formuna                                                                                       kavuşursa adından söz ettirir.

             
             8-Olcay Şahan
       
            Beşiktaşa geldiği ilk sezon kimsenin tanımadığı                 Olcay artık adından sk sık söz ettiriyor,attığı                     gollerle Beşiktaşı taşıyan Olcay,bitmek bilmeyen             enerjisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.Türk                     futbolunun parlatılan yıldızlarından Olcay,Siyah               beyazlı formaya uzun yıllar hizmet verecek ve                   taraftarların gönlünde taht kuracaktır.Ay yıldızlı               formaya da uzun yıllar hizmet verecektir.Müthiş               Sol ayağımlan esprisinin yıldızı Olcay,Türk                       futbolunun da yıldızlarından biridir.
       





 9-  Burak Yılmaz                                                                                                                                 Golcü oyuncu,tartışmasız Türkiye'nin en iyi golcüsüdür.Sık sık gol kaçırmasıyla eleştirilse de yokluğunda eksikliği net belli olmaktadır.Sürekli savunma arkasına koşularıyla rakibin en büyük tehdidi Burak Süper Ligte 2 kez gol kralı olmuştur.Galatasaray'la şampiyonlar liginde attığı gollerle dikkatleri üzerine çekiyor.    


  10-Caner Erkin      

Caner,Galatasaray'da istenilen performansa ulaşamasa da Fenerbahçe'de ki kariyeriyle adından söz ettiriyor.Yaptığı Asistler,duran toplardaki ustalığı ile Caner Fenerbahçenin vazgeçilmez oyuncularından biridir. Türkiye'nin de en iyi sol bekidir.



 11-Oğuzhan Özyakup

Oğuzhan beni en çok heyecanlandıran Türk oyunculardan biridir.Arsenal alp yapısından yetişen Oğuzhan, oyun içi zekasıyla nokta paslarıyla en yetenekli genç oyuncularımızdandır.Tabi ki bu yeterli değildir, kendini geliştirmeye devam ederse avrupanın dev kulüplerinde oynamaya adaydır.


12-Gökhan Gönül

Yerli en iyi sağ beklerimizden biri Gökhan Gönül.Sık sık hücuma destek veren başarılı sağ bek Fenerbahçenin en iyi oyuncularındandır.Milli Takımın'da vazgeçilmezi Gökhan Gönül,bitmeyen enerjisi ile Sağ bekte fark yaratıyor.Kalitesiyle avrupanın her kulübünde oynayabilecek kapasitede dir  Gökhan Gönül.Türk futboluna hizmet etmeye devam edecektir yıldızımız.




                                           

13-Olcan Adın

Geçtiğimiz sezonun en flaş isimlerinden biridir Olcan Adın,Trabzonsporda sergilediği performansla Trabzonspor'un Avrupa Liginde ilerlemesinde büyük payı oldu.Galatasaray'a transfer olan Olcan Adın Galatasaray'da oynadığı maçlarda maça damga vuran isim oldu.Zaman zaman yedek kalan Olcan formayı bulduğunda ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor.


14-Mehmet Topal
Defansif orta sahada görev alan Topal, kariyerinde Galatasaray,Fenerbahçe ve Valencia formaları giymiştir.Yıldız adayı olarak öne çıkmamasına rağmen tam bir takım oyununun parçası olan ve görev adamı diyebileceğimiz Mehmet Topal her teknik adamın takımında görmek isteyebileceği bir futbolcu.Dönemin Valencia teknik direktörünün dediği gibi çalıştığım en iyi,yetenekli oyuncu Mehmet Topal

15-Onur Recep Kıvrak

Listemde bir de kaleciye yer vermek istedim, bunu hakeden en büyük isimde Onur'dur.Trabzonspor'un başarılı kalecisi 2.kez ağır bir sakatlık yaşadı ve 6 ay futboldan uzak kalacak.Bu sakatlıklara rağmen dönüşlerinde performansından bir şey kaybetmeyen Onur Recep Kıvrak yaptığı inanılmaz kurtarışlarla futbol otoritelerinin beğenisini topluyor.


Bu liste tamamen kendi düşüncemdir.Unuttuklarım olabilir ve ya farklı düşünüyor olabiliriz. En ideali bu olduğunu düşünüyorum.

3 yorum:

  1. Bir iki tanesi farkli benim kafamda ama cikarilabilcek en iyi listelerden biri eline saglik zevkle okudum

    YanıtlaSil
  2. Çoğuna katılıyorum. Güzel bir liste olmuş. Hakan Çalhanoğlu'nu da koyardım ben olsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi hatırladım onu da koyacaktım yazarken bi anda çıkmış aklımdan haklısın. 2-3 böyle unuttuğum olabilir

      Sil